Smarnakis Patisserie
Interior DesignSmarnakis Patisserie
Patisserie Smarnakis
Σχεδιασμός: Βασίλης Στρουμπάκος, Μίνα Σαραντοπούλου
Στο έργο Smarnakis Patisserie ζητούμενο ήταν, μέσω της σχεδιαστικής πρότασης, η δημιουργία μιας σύγχρονης ταυτότητας της επιχείρησης. Πρόκειται για μερική ανακαίνιση μιας και υπήρχε βασικός περιορισμός να διατηρηθεί ο υφιστάμενος εξοπλισμός του ζαχαροπλαστείου (ψυγεία/βιτρίνες/καταψύκτες).
Βάσει αυτών των ζητουμένων και περιορισμών η πρόταση μας εστίασε στη δημιουργία ενός πρωταγωνιστικού αντικειμένου το οποίο αναπτύσσεται και καταλαμβάνει πλήρως τον μοναδικό τυφλό τοίχο του καταστήματος και το οποίο είναι εμφανες από το εξωτερικό. Επιπροσθέτως επιλέχθηκε αυστηρή διχρωμία (μαύρο / κρεμ λευκό) για τον χρωματισμών όλων των επιφανειών προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ουδέτερο υπόβαθρο για την ανάδειξη των γλυκών και παρασκευασμάτων των χρωμάτων και υφών τους. Ο υφιστάμενος εξοπλισμός επανεπενδύθηκε με μαύρο γρανίτη. Σχεδιάστηκαν επίσης μια σειρά από νησίδες προβολής από δοκούς σιδήρου κυλινδρικής διατομής, corian και γυαλί.
Η σχεδίαση της πρωταγωνιστικής επιφάνειας πηγάζει από την αφαιρετική ερμηνεία της φόρμας της κρέμας καθώς αυτή αναδεύεται και διαμορφώνεται κατά την δημιουργία των γλυκών. Σχεδιάσαμε μια επιφάνεια διαστάσεων 9.50 χ 3.2 μ η οποία μορφολογικά είναι μια συνεχής επιφάνεια με ομαλές και ροϊκές παραμορφώσεις η οπο αποδόθηκε με διαδοχικά τεθλασμένα προφίλ. Υλοποιήθηκε από φύλλα χαλυβα τα οποία κόπηκαν μηχανικά και κάμθηκαν σε ηλεκτρονική στράτζα.
Το αποτέλεσμα είναι ένας σύγχρονος χώρος ζαχαροπλαστείου με τη δική του ταυτότητα.